Coronavirus en vaccinaties – Medisch Centrum Sittard Oost – Sittard
Bachstraat 107 6137 RX Sittard Tel:046-4589333 Spoed bij spoed toets 1
Header afbeelding

Coronavirus en vaccinaties

Vaccinaties

Onze huisartsenpraktijk heeft mensen die geboren zijn in 1956 t/m 1960, mensen met zwaar overgewicht (BMI > 40) en mensen met het syndroom van Down inmiddels  gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. Meer informatie over dit vaccin vindt u hier.
Deze groep heeft inmiddels ook al de tweede vaccinatie gehad of deze is gepland in juli.

Het RIVM verzorgt de uitnodiging voor alle overige groepen. Op de site van het RIVM  ziet u bij de nieuwsberichten welke groep aan de beurt is. Deze mensen  kunnen voor de COVID-vaccinatie terecht bij een priklocatie van de GGD en dienen daar zelf een afspraak voor te maken.

Heeft u een vraag over het Coronavirus?

Bel naar de Corona Informatielijn GGD Zuid Limburg voor advies over uw situatie, voor vragen over het Bron- en Contactonderzoek, het maken van een testafspraak of overige vragen. Houd voor het gemak uw burgerservicenummer (BSN) alvast bij de hand. 088 – 880 50 05

Of kijk op de site van de GGD

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Maatregelen in de praktijk

Twijfel bij klachten niet om contact op te nemen met de praktijk, we doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen.

We willen het aantal mensen in de praktijk beperken om de kans op infectie zo klein mogelijk te maken. Dat betekent dat wij waar mogelijk een consult per telefoon zullen afhandelen. Is een consult in de praktijk wel nodig, dan maken we een duidelijk verschil bij de spreekuren tussen patiënten die komen met mogelijke Corona-klachten en patiënten die om andere redenen naar het spreekuur komen. Wij doen er alles aan om die patiënten op aparte tijden naar de praktijk te laten komen!.

Wij vragen dan ook uw aandacht voor de volgende maatregelen:

  • Allereerst verzoeken we u dringend om een mondkapje te dragen als u naar de praktijk komt.
  • Neem altijd vooraf telefonisch contact op met de praktijk, kom nooit zonder telefonisch overleg naar de praktijk.
  • De assistente stelt een aantal vragen om te beoordelen of een consult telefonisch kan of in de praktijk moet plaatsvinden. Een consult via beeldbellen is ook een mogelijkheid. Foto’s maken van plekjes en die doorsturen is ook mogelijk.
  • Als u een afspraak heeft in de praktijk, kom dan liefst alleen
  • Kinderen of mensen die hulp nodig hebben mogen met 1 ouder /begeleider komen
  • De consulten duren 10 minuten, wij moeten ons daar strikt aan houden om te voorkomen dat de wachtkamer te vol wordt.
  • U kunt daarom maar één klacht per consult bespreken.
  • Herhaalrecepten kunt u via de site en via de receptenlijn bestellen.

Door de opgelegde regels rondom corona, geldt voor alle vormen van zorg, dat we slechts beperkte capaciteit hebben. U kunt echter te allen tijde overleggen met de assistentes. Zij bekijken hoe we u het beste kunnen helpen.

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.